Επίσκεψη Αθανασόπουλου στο δημοτικό σχολείο ΠεταλιδίουΣτα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης η χθεσινή επάνοδος μαθητών και διδασκόντων έγινε χωρίς προβλήματα.

Την ομαλή μετάβαση, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, διαπίστωσε και ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε χθες το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου.
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης αναφέρει ότι προσαρμοσμένα στις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας και με τα απαιτούμενα μέτρα και περιορισμούς, άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου. Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες με νέα δεδομένα. Λιγότεροι μέσα στην αίθουσα και μέχρι 15, εκ περιτροπής διδασκαλία, ένας σε κάθε θρανίο, διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού.
Στο σχολείο του Πεταλιδίου, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια Ελευθερία Νικολοπούλου και τους εκπαιδευτικούς για τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου, μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Οπως αναφέρεται, η δημοτική αρχή Μεσσήνης ήταν καθ’ όλα προετοιμασμένη, πραγματοποιώντας το προηγούμενο διάστημα γενικούς καθαρισμούς στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων και των δομών αρμοδιότητάς της. Επίσης, όλα τα σχολεία είχαν εφοδιαστεί με αντισηπτικά, μάσκες και τα απαιτούμενα καθαριστικά για τους χώρους. Διαφοροποιημένο πρόγραμμα ακολούθησαν και οι καθαρίστριες των σχολείων, κάνοντας επαναληπτικούς καθαρισμούς στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Στον Δήμο Μεσσήνης λειτουργούν από χθες οι Α’, Γ’ και Δ’ Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσσήνης εκ περιτροπής από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Επίσης, στις τάξεις τους επέστρεψαν τα νήπια και οι μαθητές του δημοτικών σχολείων, στα οποία δεν λειτουργεί με υπουργική απόφαση το ολοήμερο.
Οι εκπαιδευτικοί κατά την πρώτη ημέρα της επιστροφής, μετά από 2,5 μήνες διακοπής, επιφορτίστηκαν πέρα από τα μαθήματα, με την επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο