Επαναλειτουργία 200 αρχαιολογικών χώρων- Διεθνή ΜΜΕ στραμμένα στον Ιερό Βράχο (video)


Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερες στην Ακρόπολη, όπου και δόθηκε η εκκίνηση επαναλειτουργίας 200 αρχαιολογικών χώρων με ειδικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης, Ο Ιερός Βράχος που δεν έχει κλείσει ποτέ σε καιρούς ειρήνης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, άνοιξε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και της υπουργού Πολιτισμού κι έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα. Τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα  έστειλαν ανταποκριτές για αυτοψία και τα σχόλια επισημαίνουν ότι «μετά την απίστευτη επιτυχία της στην καταπολέμηση του κορονοϊού, η Ελλάδα ανοίγει και πάλι τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς της χώρους».

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC,  με ανταποκριτή τον Τζέιμς Λόνγκμαν, μετέδωσε ότι «υπάρχουν χώρες, όπως η Ελλάδα που τα πήγαν καλύτερα και άλλες που δεν τα πήγαν τόσο καλά», ενώ το οδοιπορικό από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, εμπλουτίστηκε με εικόνες από πανέμορφες παραλίες.

Σε ζωντανή μετάδοση, το βρετανικό SKY News, το τουρκικό ΝΤV και πολλά από τα σημαντικότερα πρακτορεία του κόσμου, όπως το Γαλλικό και το Reuters μετέδωσαν σε όλον τον πλανήτη τις εικόνες από την Ακρόπολη.

«Η Ελλάδα είχε πραγματικά μεγάλη επιτυχία στη μάχη με την πανδημία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΓερμανίαςΧάικο Μάας και ευχήθηκε η χώρα να μπορέσει φέτος να υποδεχθεί τουρίστες και να μπορέσει και ο ίδιος φέτος να κάνει διακοπές στην Κρήτη.

Η Ελλάδα είναι από τις πλέον ασφαλείς χώρες σε διεθνές επίπεδο και το Υπουργείο Πολιτισμού, αναβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους. Το επιπλέον προσωπικό φύλαξης  είναι συν 30 ανά βάρδια.

Μέτρα αυτοπροστασίας στους αρχαιολογικούς χώρους

    •  Απόσταση 1,5 μέτρου μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και
      στην αναμονή για την έκδοση εισιτηρίου.
    • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους ξεναγούς.
    • Χρήση ασύρματης ξενάγησης.

Περισσότεροι από 200 αρχαιολογικοί χώροι, σε όλη την Ελλάδα, άνοιξαν τις πύλες τους, μετά από δύο μήνες. Η είσοδος ήταν ελεύθερη, λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
Το θερινό ωράριο που ισχύει στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου, Κλειώ Νικολάου, Πιέρρος Τζανετάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο