Επαναλειτουργούν τα 13 ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου ΚαλαμάταςΕπαναλειτουργούν τα 13 ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας. Η επαναλειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα πραγματοποιηθεί έχοντας ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγιεινής και ασφάλειας και βάσει των εγκυκλίων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος έχει τροποποιήσει τη λειτουργία των δομών και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, με βάση τις οδηγίες του υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Ηδη έχει εκπονηθεί Σχέδιο Διαχείρισης Κρούσματος Covid-19 συγκεκριμένα για κάθε δομή, ενώ έχει γίνει και εκπαίδευση του προσωπικού.
Oσον αφορά το ΚΔΑΠμεΑ, επισημαίνεται ότι, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαγορεύεται η προσέλευση των ωφελούμενων που έχουν υποκείμενα νοσήματα, τα οποία σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1856/Β΄/15-05-2020) επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους, καθώς και ωφελούμενων που έχουν πρόσωπα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον με υποκείμενα νοσήματα.
Σε ό,τι αφορά τα ΚΔΑΠ, σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσέρχονται στη δομή παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο