Επιθεώρηση Χαρδαλιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας: Όλα έτοιμα για διεθνείς πτήσεις στις 3 Ιουλίου (βίντεο-φωτογραφίες)To αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” θα είναι έτοιμο στις 3 Ιουλίου να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες των πρώτων διεθνών πτήσεων μετά τον κορονοϊό.

Αυτό δήλωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη που έγινε στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα της Καλαμάτας αναφορικά με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής στις διεθνείς πτήσεις.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα γίνονται στους ταξιδιώτες δειγματοληπτικοί έλεγχοι με αυστηρά κριτήρια – και ότι εντός των προσεχών ημερών το υπουργείο Τουρισμού θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής του ξενοδοχείου αναφοράς σε κάθε νομό.
«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ενα ζήτημα στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις – και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτή τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού» επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς για μια ακόμα φορά και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πριν αναχωρήσει για το Διοικητήριο όπου έγινε σύσκεψη για τα μέτρα πυροπροστασίας.
Στη σύσκεψη στο αεροδρόμιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου Παναγιώτης Πουπούζας.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, την Πρασκευή 3 Ιουλίου οι πρώτες διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” αναμένονται από Μόναχο στις 9.25 π.μ., από Ντίσελντορφ στις 10 π.μ. και από Ζυρίχη στις 2.45 μ.μ.
Θ.Λ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο