Επιστρέφει στο κελί του ο Βασίλης Δημάκης


Στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι επιστρέφει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα του για 14 ημέρες στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, και η οποία – σύμφωνα με τη ΓΓΑΠ – προβλεπόταν μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά.

Το 14ήμερο έληξε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Δημάκης να προχωρήσει και πάλι σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις.

Την είδηση για την επιστροφή του Βασίλη Δημάκη στον αρχικό χώρο κράτησης του, ανακοίνωσε η ίδια η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Όπως δήλωσε, «ο Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτησή του σε άλλους χώρους κι ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του».

Ο κρατούμενος θα μεταφερθεί στη Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο και κατά πάσα πιθανότητα στο ίδιο κελί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο