Επιστρέφει το Σχέδιο στη Γ’ Λυκείου | ΕλλάδαΤο υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επαναφορά της διαδισκαλίας του Σχεδίου στη Γ’ Λυκείου αλλά όχι της επιλογής στην Α’ Λυκείου.


 


Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόθεση να αυξηθούν σε 35 οι εβδομαδιαίες ώρες της Γ’ Λυκείου και στο επιπλέον δίωρο να διδάσκονται μαθήματα επιλογής.


 


Στο πλαίσιο αυτής της φόρμουλας θα ενταχθούν και τα μαθήματα επιλογής, η εξέταση των οποίων απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές (π.χ. αρχιτεκτονική, ξενόγλωσσα τμήματα). Για το θέμα θα υπάρξει ρύθμιση μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


 


Όσο για το δίωρο μάθημα επιλογής στην Α’ Λυκείου που αντικαθίσταται από την Πληροφορική, «αποτελεί επιλογή που δικαιολογείται από τον σχεδιασμό του υπουργείου» όπως αναφέρθηκε στην «Κ» από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.


 


Σε αυτό το δίωρο μάθημα οι μαθητές της Α’ Λυκείου μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 αντικείμενα: Πληροφορική, Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Μουσική ή Εικαστικά ή Στοιχεία Θεατρολογίας. Η συντριπτική πλειονότητα επέλεγε πληροφορική, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που προβλέπεται για τη σύσταση Τμήματος. 

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο