Επιστρέφουν στην οικογένεια του Ρίτσαρντ Άνταμς τα δικαιώματα του «Watership Down»Όλα τα δικαιώματα του κλασικού παιδικού μυθιστορήματος Watership Down του Ρίτσαρντ Άνταμς ανέκτησε η οικογένεια του συγγραφέα, καθώς δικαιώθηκε από βρετανικό δικαστήριο στη διαμάχη της με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Ρόζεν.

Ο Ρόζεν, που σκηνοθέτησε το 1978 την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, ισχυριζόταν ότι είχε εξασφαλίσει τα πλήρη δικαιώματα του βιβλίου και με τον τρόπο αυτό αποκόμισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από διάφορες συμφωνίες. Ωστόσο, η οικογένεια του Άνταμς προσέφυγε στη δικαιοσύνη και εν τέλει δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να υποχρεώσει τον Ρόζεν να καταβάλει σε πρώτη φάση 100.000 δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ αργότερα αναμένεται να κληθεί να πληρώσει και ένα επιπλέον ποσό.

Ο Άνταμς, που πέθανε το 2016 σε ηλικία 96 ετών, γνώρισε τεράστια επιτυχία με το Watership Down, το οποίο αφηγείται την ιστορία μίας ομάδας κουνελιών που προσπαθούν να επιβιώσουν στον τόπο τους, που καταστρέφεται. Το βιβλίο έχει πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Στη χώρα μας κυκλοφορεί με τον τίτλο Στο λόφο του Γουότερσιπ από τις Εκδόσεις Κέδρος, σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο