Ερώτηση ευρωβουλευτή Εμ. Φράγκου για ενίσχυση ελαιοπαραγωγώνΕρώτηση με θέμα την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “οι Ελληνες ελαιοπαραγωγοί του Μεσολογγίου ζητούν οργανωμένα μέτρα στήριξης της παραγωγής ελιάς ποικιλίας Καλαμών, η τιμή πώλησης της οποίας με δυσκολία καλύπτει το κόστος παραγωγής. Μέρος της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετη και οι Ελληνες ελαιοπαραγωγοί επισημαίνουν πως πρόκειται πλέον για θέμα επιβίωσης”.
Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: “1. Σχεδιάζει η Επιτροπή την πρόωρη ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών; 2. Πώς διασφαλίζεται στην αλυσίδα τροφίμων ότι η τιμή προσφοράς από τον γεωργό των αγροτικών προϊόντων θα υπερκαλύπτει το κόστος παραγωγής τους χωρίς να αυξάνεται η τιμή λιανικής πώλησης; 3. Πώς μπορούν να ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω αδιάθετων προϊόντων;”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο