Ερώτηση Καφαντάρη για τα έργα του ΠΔΕ στο Δήμο Πύλου – ΝέστοροςΕρώτηση για τα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που αφορούν το Δήμο Πύλου – Νέστορος κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Ελπίδας” Δημήτρης Καφαντάρης.

Αναλυτικά η ερώτηση: “Μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής μας αρχής και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαμε καταφέρει να εντάξουμε στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (συμπεριλαμβανομένου και του Προγράμματος Πυρόπληκτων Περιοχών «Ταμείο Μολυβιάτης», το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως κομμάτι του ΠΔΕ) τα παρακάτω σημαντικά έργα για τον τόπο μας, τα οποία σας παραδώσαμε ως τις 31 Αυγούστου 2019. Τα τρία πρώτα έργα υλοποιούνται μετά τη σύναψη της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και αναμένουμε για τα δύο τελευταία την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
• Δρόμος Χατζή – Κρεμμύδια, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Εργο για το οποίο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Πύλου-Νέστορος και Δήμου Μεσσήνης, έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναμένουμε απαντήσεις για το εάν τελικά θα συμβασιοποιηθεί.
• Δημοτική οδοποιία Δ.Κ. Χώρας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος συνέταξε τη μελέτη και αφού την παρέδωσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο μερών για την υλοποίηση του έργου, αναμένουμε απαντήσεις για το εάν τελικά θα δημοπρατηθεί.
• Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Χρυσοκελλαριάς, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος συνέταξε τη μελέτη και αφού την παρέδωσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο μερών για την υλοποίηση του έργου, αναμένουμε απαντήσεις για το εάν τελικά θα δημοπρατηθεί.
• Δημοτική οδοποιία Τ.Κ. Μεθώνης. Ενταγμένο έργο στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ529 «Βελτίωση – συντήρηση οδικού δικτύου ΠΕ Μεσσηνίας (2017- 2019)» με κωδικό 2017ΕΠ52600016. Το 2020 η Περιφέρεια προχώρησε σε μείωση του προϋπολογισμού και της πίστωσης του έργου «Δημοτική οδοποιία Μεθώνης» από 247.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ.
• Δημοτικός δρόμος από 9η επ.ο. Κορώνη – Βασιλίτσι προς συνοικισμό Λειβαδάκια. Ενταγμένο έργο στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ529 «Βελτίωση – συντήρηση οδικού δικτύου ΠΕ Μεσσηνίας (2017- 2019)» με κωδικό 2017ΕΠ52600016. Το 2020 η Περιφέρεια προχώρησε σε μείωση του προϋπολογισμού και της πίστωσης του έργου «Δημοτικός δρόμος από 9η επ.ο. Κορώνη – Βασιλίτσι προς συνοικισμό Λειβαδάκια» από 247.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ.
Σας ρωτάμε κύριε δήμαρχε: Σε τι ενέργειες έχετε προβεί εδώ και 9 μήνες για την υλοποίηση αλλά και συνέχιση των ανωτέρω έργων που σας παραδώσαμε στις 31 Αυγούστου 2019, ώστε ο τόπος μας να μην χάσει ούτε ένα ευρώ σε έργα υποδομής. Θεωρούμε ότι έχετε την υποχρέωση να μας ενημερώσετε για την πορεία τους”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο