Ερώτηση Πετράκου για ενίσχυση εργαζομένων και μικρομεσαίων Ερώτηση για την ενίσχυση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Για την ενίσχυση των εργαζομένων οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν: “Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση πέραν των 539 ευρώ: Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ώστε να εξευρεθεί κονδύλι συμπληρωματικής ενίσχυσης των εργαζομένων αυτών είτε από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους”.
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» υποστηρίζουν: “Οπως γνωρίζετε από το πρόγραμμα ενίσχυσης των ελευθέρων επαγγελματιών και των τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, προκειμένου να σταθούν όρθιες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται αρκετές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, όπως π.χ. οι επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου και εξαγωγών για νωπά οπωροκηπευτικά, όπως και οι επιχειρήσεις εμπορίας, τυποποίησης και εξαγωγών ελαιολάδου, διότι όπως γνωρίζετε πολύ καλά προκειμένου να υλοποιηθεί γρήγορα το πρόγραμμα, χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία δεν έχει τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Επίσης όπως σας είναι γνωστό, δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι σχολές οδηγών στο πρόγραμμα.
Η λύση κατά τη γνώμη μας μπορεί και πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να ενισχύσει από εθνικούς πόρους τις επιχειρήσεις, των οποίων οι ΚΑΔ δεν συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα των Περιφερειών”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο