Ευρωπαικά κράτη δοκιμάζουν διασυνοριακές προειδοποιητικές εφαρμογές κατά του κορωνοϊού – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Η Κομισιόν και τα κράτη – μέλη της ΕΕ συμφωνούν εδώ και πολύ καιρό στο ότι περισσότερες εθνικές εφαρμογές προειδοποίησης κορωνοϊού θα πρέπει να αλληλεπιδρούν διασυνοριακά. ήδη Από προχθές έξι χώρες δοκιμάζουν μια υπηρεσία διασυνοριακού συγχρονισμού δεδομένων.

Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Δανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Γερμανία. Η υπηρεσία αναπτύσσεται και ρυθμίζεται από τους ομίλους επιχειρήσεων T-Systems και SAP. Αυτές οι εταιρείες είχαν ήδη προγραμματίσει και τη γερμανική εφαρμογή προειδοποίησης για κορωνοϊό

Ακολούθως  η υποδομή θα λειτουργεί από το κέντρο δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο. Η πραγματική λειτουργία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο αμέσως μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου.

Οι χρήστες θα πρέπει τότε να εγκαταστήσουν μόνο μια εφαρμογή προειδοποίησης και να μπορούν να αναφέρουν θετικό τεστ ή να λαμβάνουν προειδοποίηση όταν ταξιδεύουν σε άλλα κράτη – μέλη.

“Η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται με ψευδώνυμο και κρυπτογραφημένη ενώ περιορίζεται στο ελάχιστο”, τόνισε η Κομισιόν. Κράτη – μέλη όπως η Γαλλία, που χρησιμοποιούν μια λύση κεντρικού διακομιστή, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην επιλεγμένο τεχνικό σχέδιο.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Εμβόλια – εξπρές από γενετικό υλικό (RNA) κορωνοϊού

Πώς λειτουργούν, σε ποια φάση δοκιμών βρίσκονται και πόσο ασφαλή θεωρούνται σε σύγκριση με όσα αναπτύσσονται με άλλες τεχνολογίες…. Περισσότερα »

Άλμα, με 312 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 3 ακόμη θάνατοιΆλμα, με 312 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 3 ακόμη θάνατοι

Οι 28 είναι εισαγόμενες, οι 174 προέρχονται από την Αττική και οι 26 απο τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Πώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίποςΠώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος

Εννέα τρόποι να ελέγξετε το πρόβλημα. Ποια είναι τα καλά και τα κακά νέα για το εγχείρημα…. Περισσότερα »

Κικίλιας: 70,5% η πληρότητα ΜΕΘ CoViD-19 στην ΑττικήΚικίλιας: 70,5% η πληρότητα ΜΕΘ CoViD-19 στην Αττική

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν επιπλέον 40 θέσεις εντατικής θεραπείας…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο