Ζωή Γραμματόγλου: Τα προβλήματα των καρκινοπαθών στην πανδημία – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

[ad_1]

Ως πολύ δύσκολη για τους ασθενείς με καρκίνο κατά την διάρκεια του παρατεταμένου lockdown χαρακτήρισε την επικρατούσα κατάσταση, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών,  Ζωή Γραμματόγλου.

“Η πρόσβαση των ασθενών στην περίθαλψη είναι γεμάτη με προβλήματα όλη αυτή την περίοδο γιατί δεν μπορεί να γίνουν οι επανέλεγχοι, για να γίνουν οι εξετάσεις είναι πολύ δύσκολο, κλείνουν συνέχεια τμήματα στα νοσοκομεία, και δεν γίνεται κανένας προσυμπτωματικός έλεγχος γιατί όλοι φοβούνται τον κορωνοιό. Οι δε επαναληπτικές εξετάσεις πάνε πίσω. Αυτά είναι τα βασικά μηνύματα που έχουμε στον σύλλογό μας”.

“Οι καρκινοπαθείς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο λόγω της πανδημίας. Το ψυχολογικό κομμάτι επίσης είναι επίσης πολύ σημαντικό. Εμείς ως σύλλογος έχουμε μεταφέρει όλες τις δράσεις διαδικτυακά, δράσεις που έχουν αποτέλεσμα γιατί πολλοί ασθενείς θέλουν να συμμετέχουν. Η κατάσταση πάντως είναι πολύ δύσκολη και δεν ξέρουμε πως θα βγει η χρονιά.” 

Το πιο βασικό πρόβλημα πάντως εστιάζεται στην πρόσβαση καθώς έξω από τα νοσοκομεία με τέτοιο κρύο οι ασθενείς επιβαρύνονται  σοβαρά και κινδυνεύουν. Έχω μιλήσει πολλές φορές στις διοικήσεις για ένα σκέπαστρο και έξω από το νοσοκομείο ‘Άγιος Σάββας’, αλλά και σε όλες τις δομές”. 

Αναφορικά με το θέμα του εμβολιασμού, οι ασθενείς με καρκίνο έχουν αναθαρρήσει, σύμφωνα με την κ. Γραμματόγλου, λόγω των επιτυχημένων δοκιμών των εμβολίων, θεωρώντας ότι είναι ασφαλή.

“Οι δικοί μας ασθενείς θέλουν να κάνουν το εμβόλιο”, είπε, “γιατί νομίζουν ότι θα τους προστατεύσει και δεν νομίζω ότι θα έχουμε αντιρρήσεις σε αυτό”.

“Περνάμε μία κρίση”, κατέληξε η κ. Γραμματόγλου, “Πρέπει πάση θυσία να προστατευθούμε από τον κορωνοιό, όμως ο καρκίνος δεν σταμάτησσε λόγω της πανδημίας”. 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο