Η άσκηση μπορεί και να μη βοηθά στη μείωση του στρες λόγω πανδημίας – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Είναι γνωστό πως η άσκηση συχνά συνιστάται κατά του άγχους. Ωστόσο, στην περίπτωση της ανησυχίας λόγω της πανδημίας μπορεί ενδεχομένως να μην είναι η λύση, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 900 ζεύγη διδύμων στην Ουάσιγκτον στην αρχή της πανδημίας.

Ενώ το 42% δήλωσαν οτι μειώθηκαν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, ποσοστό 27% δήλωσαν ότι αυξήθηκαν. Το 31% ανέφεραν ότι δεν υπήρξε αλλαγή.

Όσοι δήλωσαν οτι η σωματική δραστηριότητα μειώθηκε τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα άγχους.

Ωστόσο, οι ερευνητές εξεπλάγησαν που το ίδιο ίσχυε μεταξύ πολλών διδύμων που αύξησαν τα επίπεδα δραστηριότητας.

Ο Glen Duncan, δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν ασκούνται ξέρουν ότι υπάρχει σχέση με αποτέλεσμα στην ψυχική υγεία, όμως αυτοί που αύξησαν τα επίπεδα  άσκησης, επίσης ανέφεραν αυξημένο άγχος.

H σχέση μεταξύ μειωμένης σωματικής δραστηριότητας και στρες περιπλέκεται από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Στα ζεύγη διδύμων, όταν ο ένας ανέφερε μειωμένη άσκηση και ο άλλος παρέμενε στα ίδια επίπεδα, δεν υπήρχε διαφορά στο επίπεδο στρες.

Ο Duncan δήλωσε, ότι δεν είναι απαραίτητα η άσκηση να μη βοηθήσει κάποιον να ελέγξει το στρες. Υπάρχει κάτι, που γενετικά και περιβαλλοντικά συνδέει τα δυο.

Ο ερευνητής σημείωσε ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει επίδραση από τη μείωση ή την αύξηση σωματικής δραστηριότητας όσον αφορά την αντιμετώπιση του άγχους, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι διαφορετικό μετά από 2-3 μήνες περιορισμού.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο PLOS One.

 

Πηγές: PLOS One.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα για την Αττική

Ισχύουν από αύριο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους…. Περισσότερα »

Ποιες τροφές ωφελούν τα μάτιαΠοιες τροφές ωφελούν τα μάτια

Δεν είναι μόνο το ψάρι που παρέχει πολύτιμη βοήθεια στην όραση. Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί είναι σύμμαχοι της όρασής μας…. Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 310 νέες λοιμώξεις - 47 νεκροί τον ΣεπτέμβριοΚορωνοϊός: 310 νέες λοιμώξεις – 47 νεκροί τον Σεπτέμβριο

Οι 14 είναι εισαγόμενες, οι 197 αφορούν την Αττική, όπου καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ και οι 22 τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Συμβουλές για διαλειμματική νηστεία στον διαβήτη τύπου 2Συμβουλές για διαλειμματική νηστεία στον διαβήτη τύπου 2

Σε ποιες περιπτώσεις η επιλογή του συγκεκριμένου διατροφικού μοντέλου μπορεί να γίνει επιβλαβής στην υγεία…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο