Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» για σύλληψη γυναικώνΗ «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» του Θανάση Πετράκου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει “τη βίαιη προσαγωγή, σύλληψη, παραπομπή σε δίκη και επιβολή προστίμων, των εννέα γυναικών -μεταξύ των οποίων και του μέλους μας Δήμητρας Σαϊλή- γιατί τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και να καταγγείλουν τη βία κατά των γυναικών”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται: “Οι εννέα γυναίκες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν συμβολικά, αναρτώντας ένα πανό στο Σύνταγμα και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, τις αποστάσεις και τον αριθμό των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, να τις προσαγάγουν βίαια στο τμήμα και να μετατρέψουν την προσαγωγή σε σύλληψη και παραπομπή σε δίκη(!), τσουβαλιάζοντάς τες μέσα σε περιπολικά και βανάκια, μη τηρώντας κανένα υγειονομικό μέτρο, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας και να διώκονται βάσει του νόμου 285 περί προστασίας της δημόσιας υγείας, κινδυνεύοντας με τριετή φυλάκιση και με πρόστιμο.
Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι προφανώς η προστασία της δημόσιας υγείας, που σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε απ’ τη διαμαρτυρία των εννέα γυναικών. Στόχος τους είναι η καλλιέργεια τρόμου και η ποινικοποίηση κάθε πράξης διεκδίκησης, διαμαρτυρίας και καταγγελίας. Ζούμε με το πρόσχημα της πανδημίας, την προσπάθεια περιστολής κάθε ατομικής ελευθερίας. Ζούμε επικίνδυνα χρόνια και θα είμαστε τραγικοί αν τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στον γύψο”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο