Η αντίδραση της Χίλαρι Μαντέλ για τον αποκλεισμό της από τη βραχεία λίστα του BookerΑπογοητευμένη, αλλά ταυτόχρονα απελευθερωμένη αισθάνεται η βραβευμένη συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ μετά τον αποκλεισμό της από τη βραχεία λίστα για το φετινό βραβείο Booker, ένα βραβείο που έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν.

«Σέβομαι την απόφαση των κριτών, διότι έχω υπάρξει κριτής και ξέρω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο. Δέχομαι πως τα βιβλία γεννιούνται σε μία συγκεκριμένη πολιτισμική στιγμή. Καβαλάνε το κύμα της εποχής. Κατά κάποιον τρόπο αισθάνομαι και απελευθερωμένη», δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, συγχαίροντας παράλληλα τους υποψηφίους που συμπεριελήφθησαν στη βραχεία λίστα.

Νωρίτερα, η συγγραφέας είχε δηλώσει στη Sydney Morning Herald ότι η ανακοίνωση της βραχείας λίστας σημαίνει γι’ αυτήν ότι το βραβείο Booker «είναι κάτι στο οποίο μπορώ να τραβήξω μια γραμμή και να πω εντάξει, τελείωσε, αρχίζει μια νέα φάση. Αν και από τη μία ήταν απογοητευτικό, από την άλλη ήταν αρκετά απελευθερωτικό».

Σημειώνεται ότι η Μαντέλ θεωρούνταν από τα φαβορί για το φετινό Booker με το The Mirror and the Light, το τρίτο μέρος της τριλογίας «Γουλφ Χολ», δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα βιβλία της τριλογίας είχαν βραβευτεί με Booker, το 2009 και το 2012.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο