Η αποτυχημένη συμβουλή που είχε δώσει στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ο εκδότης τηςΜπορεί σήμερα η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να είναι δισεκατομμυριούχος χάρη στα βιβλία της με ήρωα τον Χάρι Πότερ, όμως στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα για κείνη. Το πρώτο της βιβλίο απορρίφθηκε από 12 εκδότες πριν συμφωνήσει τελικά με τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury, κίνηση που αποδείχτηκε εξαιρετικά επικερδής και για τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Bloomsbury, Μπάρι Κάνινγκαμ, σίγουρα δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Και το είχε παραδεχτεί σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC: η Ρόουλινγκ είχε ήδη στο μυαλό της το πλάνο για τη σειρά βιβλίων της, όμως ο Κάνινγκαμ της έδωσε μία συμβουλή που εκ των υστέρων αποδείχτηκε φοβερά αποτυχημένη: «Ανησυχούσα, διότι ήταν μία ανύπαντρη μητέρα, δεν είχε πραγματικό εισόδημα και τα παιδικά βιβλία δεν ήταν τότε το χρυσωρυχείο που είναι σήμερα. Οπότε, της έδωσα τη διαβόητη συμβουλή ότι δεν θα έβγαζε ποτέ πραγματικά χρήματα από τα παιδικά βιβλία και θα έπρεπε να σκεφτεί να βρει και μια κανονική δουλειά».

Ο Κάνινγκαμ, με την παρότρυνση και της κόρης του, η οποία είχε λατρέψει το χειρόγραφο της Ρόουλινγκ, αποφάσισε τελικά να αγοράσει τα δικαιώματα για την έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά παγκοσμίως (εκτός των ΗΠΑ) έναντι μόλις 2.500 λιρών, έπειτα από δεκάλεπτη διαπραγμάτευση. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι…

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο