Η Βικτόρια Χίσλοπ απέκτησε την ελληνική ιθαγένειαΦωτογραφία: Μάνος Γαρυφάλλου

Η Βικτόρια Χίσλοπ, που με το έργο της προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, πραγματοποίησε ένα μεγάλο της όνειρο: Ν’ αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας του Νησιού, το οποίο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, απέκτησε πριν από λίγο καιρό με προεδρικό διάταγμα την τιμητική πολιτογράφηση ως Ελληνίδα και κατόπιν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, έγινε η ορκωμοσία.

Ιδιαίτερα συγκινημένη, η Βικτόρια Χίσλοπ δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα. Πολλά χρόνια αγαπώ την Ελλάδα. Δεν είναι μυστικό. Αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δύσκολο. Η αγάπη μου είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσεις τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω τα πάντα στην Ελλάδα. Η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως μπορώ».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο οποίος –εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών– προσέφερε ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών από το Μουσείο Μπενάκη. Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος απουσίαζε για λόγους υγείας, αλλά η κάρτα που συνόδευε το συμβολικό δώρο είχε την υπογραφή του: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη το γεγονός της απονομής σε εσάς της ελληνικής ιθαγένειας για όλο τον Ελληνισμό. Χαίρομαι πολύ, διότι είμαι σίγουρος ότι πλέον απευθύνομαι επίσημα σε μια πρέσβειρα του Ελληνισμού, παγκόσμια. Έχοντας προσφάτως διαβάσει το βιβλίο σας Όσοι αγαπιούνται, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπιέστε πολύ και από πολλούς».

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το τελευταίο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, Όσοι αγαπιούνται, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, που ετοιμάζουν και τη νέα έκδοση του Νησιού.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο