Η γερμανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις δοκιμές των BioNTech και CureVac για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19 – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Σημαντική οικονομική ώθηση έλαβαν από την κυβέρνηση της Γερμανίας, η BioNTech και η CureVac, που εδώ και καιρό ασχολούνται με την εξαιρετικά χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία ανάπτυξης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19.

Η γερμανική κυβέρνηση επένδυσε στους παρασκευαστές εμβολίων που βασίζονται στο mRNA, συνολικά 745 εκατ. δολάρια.

Η BioNTech, η οποία συνεργάστηκε με την Pfizer για να φέρει δύο εκδόσεις από το πρόγραμμα εμβολίων BNT162 σε κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, κέρδισε 445 εκατ. δολ. από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι μια έκδοση του BNT162 βρίσκεται σε δοκιμές φάσης 3 σε ανθρώπους και στοχεύει να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, η CureVac έλαβε από τη γερμανική κυβέρνηση χρηματοδότηση ύψους 299 εκατ. δολαρίων.

Πηγές: fiercepharma.com

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Γερμανία: Η ιδεολογία επηρεάζει τις απόψεις για την πανδημία

Πολύ πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος “Εναλλακτική για την Γερμανία”…. Περισσότερα »

Κρατικό Νίκαιας: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός της μονάδας CoViD-19Κρατικό Νίκαιας: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός της μονάδας CoViD-19

Έχει εκδηλώσει συμπτώματα της λοίμωξης, αναφέρουν οι συνάδελφοί του, ζητώντας να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα…. Περισσότερα »

Πέτσας: Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου lockdownΠέτσας: Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

“Δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της Δημόσιας Υγείας”, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος…. Περισσότερα »

Επεµβατικές τεχνικές στη γυναικολογίαΕπεµβατικές τεχνικές στη γυναικολογία

H λαπαροσκοπική χειρουργική, σταδιακά πήρε τη θέση της ανοιχτής χειρουργικής τόσο σε σύνθετες καλοήθεις όσο και σε ογκολογικές παθήσεις…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο