Η επόμενη μέρα για το ΚΥΤ επί τάπητος στη συνάντηση Μηταράκη-δημάρχου Ανατ. Σάμου


Ο οριστικός τερματισμός λειτουργίας του ΚΥΤ Σάμου, καθώς και τα έργα για την απομάκρυνση των άδειων σκηνών από την περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που είχαν στην Αθήνα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «η συνάντηση έλαβε χώρα σε εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά το επίπεδο συνεργασίας που διατηρούν».

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου για την πρόοδο των έργων της κλειστής ελεγχόμενης δομής στην περιοχή Ζερβού, η δημιουργία της οποίας αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείο, «κοινή προτεραιότητα του δήμου και της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι «για εμάς πρόκειται για μια δομή πρότυπης λειτουργίας, καθώς θα εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για την τοπική κοινωνία».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης στάθηκε και στην επικείμενη καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση της Σάμου, που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Μητσός, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, κι ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο