Η καραντίνα αύξησε τη ζήτηση για e-booksΑυξημένοι κατά σχεδόν 50% είναι οι εβδομαδιαίοι δανεισμοί e-books από βιβλιοθήκες των ΗΠΑ από τις 9 Μαρτίου, καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας OverDrive, η οποία χρησιμοποιείται από πολλές βιβλιοθήκες για δανεισμούς περιεχομένου για ηλεκτρονικούς αναγνώστες, κινητά και υπολογιστές.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις παιδικών βιβλίων, όπου οι δανεισμοί έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Μάρτιο, ενώ σε πάνω από 50% ανέρχεται η αύξηση των δανεισμών βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας. Μικρότερη είναι η αύξηση για τα λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες.

«Η μεγάλη αλλαγή που έχουμε δει είναι στη νεανική λογοτεχνία», δήλωσε στο δίκτυο NPR η Σούζαν Γκρος, αναλύτρια δεδομένων της OverDrive, εξηγώντας: «Συνήθως τα μη λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής κατηγορία, όμως πλέον υπάρχουν μέρες όπου η νεανική λογοτεχνία ξεπερνά τα μη λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες, κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Η σκέψη μας επ’ αυτού είναι ότι οι γονείς μάλλον προσπαθούν να εμπλουτίσουν την απασχόληση των παιδιών τις ώρες όπου κανονικά θα ήταν στο σχολείο».

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο