Η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των δημάρχων

[ad_1]

Το καθεστώς της κινητικότητας αποψιλώνει διαρκώς τους Δήμους από έμπειρο κι απαραίτητο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι επιλέγουν να μετακινηθούν σε άλλους φορείς της δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να λαμβάνεται προηγουμένως υπόψη ούτε η γνώμη των δημάρχων, αλλά ούτε και οι πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες των Δήμων στους οποίους εργάζονται. Αυτό τονίζει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωση της με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση της βουλευτού και τομεάρχη Εσωτερικών του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων και την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου για το ζήτημα, στη συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού εδώ και χρόνια εκφράζει προβληματισμό για το γεγονός, ότι ενώ αυξάνονται διαρκώς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Δήμων, δεν συμβαίνει το ίδιο ούτε με τους πόρους, ούτε και με το προσωπικό τους. Ειδικότερα όταν αυτό μειώνεται διαρκώς, τόσο εξαιτίας των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης χωρίς αναπλήρωση του από νέους , όσο και λόγω του καθεστώτος της κινητικότητας σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

Η Ένωση αναφορικά με την παρέμβαση της κ Λυκούδη σημειώνει ότι εάν, ως αρμόδια τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ, είχε παρακολουθήσει έστω και για μια ώρα από τις 80 συνολικά που διήρκεσαν, τις δέκα συνεδριακές διασκέψεις της ΚΕΔΕ σε όλη τη χώρα, θα είχε ακούσει την κραυγή αγωνίας των δημάρχων, να κρατήσουν στους Δήμους τους το προσωπικό που τους έχει απομείνει.

Στο ζήτημα αυτό η θέση και η στάση της ΚΕΔΕ, είναι απολύτως υπεύθυνη κι εκφράζεται διαχρονικά και διαπαραταξιακά ζητώντας να μπει τέλος στην αφαίμαξη του προσωπικού των Δήμων. Αυτό, υπογραμμίζει «αποτελεί πάγια θέση όλων των δημάρχων της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις και κυρίως, των μικρών Δήμων, των Δήμων που οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε

Επισημαίνει ότι η ΚΕΔΕ υπεύθυνα έθεσε ένα νέο πλαίσιο για την κινητικότητα και αφορά στα εξής:

• Να επιτρέπεται κινητικότητα προσωπικού μόνον εντός φορέων του ίδιου βαθμού αυτοδιοίκησης, δηλ. από Δήμο σε Δήμο.

• Η κινητικότητα να εφαρμόζεται μόνον όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι (υγείας, ανάγκη συνένωσης οικογενειών ).

• Να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος εργαζόμενος σε άλλο Δήμο.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο