Η Κως στέλνει το δικό της μήνυμα στους “ήρωες με τις μάσκες” (video)


Τιμή στους γιατρούς όλου του κόσμου από την πατρίδα του Ιπποκράτη. Η Κως ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στέλνει το δικό της ευχαριστώ στους ήρωες με τις μάσκες και τους αφιερώνει μια μικρή ταινία 66 δευτερολέπτων, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής ιατρικής και φιλοσοφίας.

Ένα νησί… «κουκίδα στο χάρτη». Η Κως, που έχει συνδέσει την ιστορία της με τη φιλοσοφία και την ιερότητα του όρκου του Ιπποκράτη, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που από την Κω ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, φόρος τιμής για όσους με αυταπάρνηση και γενναιότητα στέκονται δίπλα στους ασθενείς φροντίζοντας να έχουν την απαραίτητη φροντίδα. Η ΕΡΤ μίλησε με τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην δημιουργία του αφιερώματος.

«Ο συσχετισμός έγινε καθαρά επειδή είναι το νησί του Ιπποκράτη, το νησί όπου ξεκίνησε η ιατρική ως επιστήμη και ξέφυγε από το χώρο της μαγείας», αναφέρει στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης ο υπεύθυνος γραφείου τουριστικής προβολής του Δήμου Κω, Β. Μανιάς.

Με γυρίσματα στο Ασκληπιείο, με πλάνα από drone που δείχνουν τις ομορφιές του νησιού, η Κως συγκινεί και διδάσκει ακόμη τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής ιατρικής.

Το βίντεο που είναι διαθέσιμο με υπότιτλους στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα δημοσιεύεται σε διεθνή μέσα με τον τίτλο «Η Κως τιμά τους γιατρούς του κόσμου».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο