Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ καταρρίπτει μύθους γύρω από τα βιβλία τηςΜια σειρά από μύθους γύρω από τη διαδικασία της συγγραφής της σειράς «Χάρι Πότερ» κατέρριψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με διαδοχικές αναρτήσεις της στο Twitter, εκπλήσσοντας πολλούς φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων της, που πίστευαν ότι οι φήμες αυτές ήταν πραγματικά γεγονότα.

Ίσως η πιο απρόσμενη αποκάλυψη της Ρόουλινγκ ήταν ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το βιβλιοπωλείο Livraria Lello στο Πόρτο της Πορτογαλίας, παρότι οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου ισχυρίζονται ότι εκεί σύχναζε η συγγραφέας προτού γίνει διάσημη. «Ποτέ δεν έχω επισκεφθεί αυτό το βιβλιοπωλείο στο Πόρτο. Δε γνώριζα καν την ύπαρξή του! Είναι όμορφο και μακάρι να το είχα επισκεφθεί, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το Χόγκουαρτς!» σχολίασε.

Όσο για την καφετέρια The Elephant House στο Εδιμβούργο, όπου πολλοί θεωρούν ότι «γεννήθηκε» ο Χάρι Πότερ, η Ρόουλινγκ διευκρίνισε: «Έγραφα για τον Χάρι Πότερ αρκετά χρόνια πριν πατήσω το πόδι μου σε αυτή την καφετέρια, οπότε δεν γεννήθηκε εκεί, όμως έγραψα όντως εκεί, οπότε ας τους αφήσουμε!»

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο