Η «υβριδική» έκθεση της Φρανκφούρτης δείχνει το μέλλον;Ολοκληρώθηκε η «υβριδική» φετινή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε ψηφιακή μορφή εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Η διοργάνωση κρίθηκε επιτυχημένη, αν και πολλοί από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν πως τους έλειψε η ανθρώπινη επαφή που είχαν συνηθίσει στις αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος.

Ομιλίες, αναγνώσεις βιβλίων και σεμινάρια προβλήθηκαν διαδικτυακά τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της έκθεσης, και ήδη τις τρεις πρώτες μέρες, από τις πέντε που διήρκεσε συνολικά η διοργάνωση, σχεδόν 150.000 άνθρωποι από 183 χώρες είχαν παρακολουθήσει κάποια από αυτές τις διαδικτυακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Παράλληλα, πάνω από 4.400 ψηφιακοί εκθέτες από 103 χώρες εγγράφηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα της έκθεσης, παρουσιάζοντας εκεί τα βιβλία τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Juergen Boos, διευθυντής της έκθεσης βιβλίου της Φρανκφούρτης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μακροπρόθεσμα η έκθεση θα ωφεληθεί από τις δράσεις ψηφιοποίησης, εν μέρει επειδή η ψηφιακή εκδοχή της διοργάνωσης επιτρέπει στην έκθεση να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει πως ο κόσμος θα ήθελε στο μέλλον να επισκεφτεί ξανά μία «κανονική» έκθεση από κοντά. «Ένα κομμάτι του κλάδου μας έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα και η δημιουργικότητα έχει να κάνει με τις συναναστροφές», επισήμανε.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο