Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος για ασελγείς πράξεις στις ανήλικες εγγονές του ο 76χρονος


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 76χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των ανήλικων εγγονών του. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κι ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, που οδήγησε στη σύλληψή του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι καταγγελίες έγιναν από περίοικους κι έκαναν λόγο για άσεμνες ενέργειες («θωπεία στήθους πάνω από τα ρούχα» όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα) στην περίπτωση της 9χρονης εγγονής του. Ανάλογες πράξεις κατέθεσαν πως βίωσαν και οι τρεις αδελφές της, ηλικίας 9 (δίδυμες), 12 και 16 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος στην απολογία του στην ανακρίτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «σφικτό εναγκαλισμό» που συνήθιζε να κάνει στις εγγονές του, χωρίς ίχνος ερωτικής διάθεσης. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, κατέθεσαν στην ανακρίτρια οι γονείς των ανήλικων κοριτσιών, που φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι ο 76χρονος είναι «εκδηλωτικός άνθρωπος» και εκφράζει κατ’ αυτόν τον τρόπο – «παρεξηγήσιμο» για κάποιους – την αγάπη του.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο των καταθέσεων και άλλων συγγενικών προσώπων του ηλικιωμένου, που βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να του συμπαρασταθούν. Οι ισχυρισμοί αυτοί, ωστόσο, δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, που ομόφωνα γνωμοδότησαν υπέρ της προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ηλικιωμένος-πατέρας πολύτεκνης οικογένειας που αριθμεί εννέα παιδιά, ζει μόνιμα στην Αλβανία και τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί κάποια από τα παιδιά του που ζουν στην πόλη. Λόγω των περιορισμών μετακίνησης εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του κι έμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Για την παραπομπή του (ή μη) σε δίκη, θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, αφού περατωθεί το στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο