Θετικά στον κορονοϊό 11 δείγματα από ταξιδιώτες-Τα πρώτα κρούσματα από τις πτήσεις της 1ης Ιουλίου


Σε ξενοδοχείο καραντίνας μεταφέρθηκε χθες βράδυ, η τουρίστρια από τη Σερβία που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό σε έλεγχο που έγινε κατά την άφιξη της, αεροπορικώς την 1η Ιουλίου στο νησί της Σκιάθου. Σε 11 ανέρχονται τα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά από τις πτήσεις της 1ης Ιουλίου στην Αθήνα, κατά το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Συνολικά είχαν ληφθεί την 1η Ιουλίου 6.500 δείγματα εκ των οποίων τα πρώτα 1200 ήταν όλα αρνητικά. Ωστόσο, από τα επόμενα 2.400 δείγματα από ταξιδιώτες, προέκυψαν θετικά 11 δείγματα.

Την ευθύνη μεταφοράς της τουρίστριας από το ξενοδοχείο που διέμενε, στο ξενοδοχείο που έχει οριστεί ως καραντίνας, είχε στρατιωτικός γιατρός που τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των τεστ.

Να σημειωθεί πως σε καραντίνα μαζί της τέθηκαν και τα μέλη της οικογένειά της, σύζυγος και παιδιά, στα οποία έγιναν επίσης τεστ και αναμένονται αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, γίνεται ιχνηλάτηση στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στο πλαίσιο εφαρμογής όσων προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο