Θ. Δημόπουλος: Κρατάμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα (audio)


Η παραδοσιακή σκέψη για τους κορονοϊούς και τον ιό της γρίπης είναι ότι μεταφέρονται με μεγάλα σταγονίδια, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατρέξουν πάνω από δύο μέτρα. Υπάρχουν και κάποια δεδομένα για μεταφορά μέσω αερολύματος, όπως στην περίπτωση της ιλαράς. Αυτό δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο, είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ισχύει. Για παράδειγμα, όταν είμαστε σε χώρο με κλιματισμό και υπάρχει αερόλυμα που φέρει τον ιό, τότε μπορεί να τον μεταφέρει πολλά μέτρα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Θάνος Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Δημόπουλος, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να έχουμε ανοιχτά παράθυρα σε κλειστούς χώρους, να κρατάμε τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε μάσκα. Όλα τα μέτρα συνδυαστικά συμβάλλουν στη μείωση της μετάδοσης ιογενών λοιμώξεων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που έχει τονίσει ο ΠΟΥ είναι ότι δεν πρόκειται για πρώτο ή δεύτερο κύμα, πρόκειται για μία ενεργό πανδημία, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο