Ιστοσελίδα προωθεί ιταλικά βιβλία για μεταφράσεις σε άλλες χώρεςΜία νέα ιστοσελίδα για την προώθηση ιταλικών βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους, ατζέντηδες και μεταφραστές από το εξωτερικό τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, με πρωτοβουλία του portal Treccani, σε συνεργασία με συναρμόδια ιταλικά υπουργεία και την Ένωση Ιταλών Εκδοτών. Το New Italian Books επρόκειτο να παρουσιαστεί στην έκθεση βιβλίου του Τορίνο, που ματαιώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, και περιλαμβάνει περιλήψεις και κριτικές βιβλίων, συνεντεύξεις με συγγραφείς και πληροφορίες σχετικά με κρατικές επιδοτήσεις για μεταφράσεις ιταλικών βιβλίων.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον για μεταφράσεις έργων της ιταλικής βιβλιοπαραγωγής, ενόψει της έκθεσης βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2023, όπου η Ιταλία θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο ιταλικός εκδοτικός κλάδος πλήττεται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ενώ το 2019 οι ιταλικοί εκδοτικοί οίκοι εμφάνισαν αθροιστικές πωλήσεις ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο