Κάθειρξη 20 ετών στον Π. Βλαστό για το κύκλωμα με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού


Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στον «πρωταγωνιστή» του κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές του Κορυδαλλού, Παναγιώτη Βλαστό.

Από τους συνολικά 26 κατηγορουμένους, το δικαστήριο απάλλαξε 14, είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα, είτε γιατί οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν παραγραφεί.

Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις και εκρήξεις.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται είναι η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου (Βλαστός-Σκαφτούρος ήταν επίσης κατηγορούμενοι), καθώς και οι εκρήξεις στο σπίτι του πρώην γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του. Εκρήξεις, οι οποίες, σύμφωνα με την εξαδέλφη του βαρυποινίτη, Λίτσα Βλαστού ( η οποία και αποκάλυψε το κύκλωμα) έγιναν προκειμένου ο Σμπώκος να υποκύψει στον εκβιασμό τους και να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών.

Στον συγκατηγορούμενο του Βλαστού Γιάννη Σκαφτούρο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στη Λίτσα Βλαστού η οποία «εξυπηρετούσε» τον εξάδελφό της μέχρι που αυτός στράφηκε εναντίον της κατηγορώντας την ότι του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Παναγιώτη Βλαστού, χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

naftemporiki.gr

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο