Καθηγητής Σύψας: Νέο lockdown σε 10 – 15 μέρες, εάν δεν αποδώσουν τα ισχύοντα μέτρα στην Αττική – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο lockdown μικρής διάρκειας στην Αττική, τις επόμενες 10 έως 15 μέρες, άφησε ανοικτό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής τόνισε πως – εάν τα σημερινά μέτρα δεν αποδώσουν – το επόμενο βήμα είναι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε πως σε μία επιδημία ισχύει το ”ποτέ μη λες ποτέ”.

Τόνισε πως η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις. Αν αφήσουμε – είπε – αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς δραστικά μέτρα, τότε θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας. Δεν θέλουμε να ξεφύγει η επιδημία.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα δώσει 10 με 15 μέρες στα μέτρα να αποδώσουν και στη συνέχεια θα εισηγηθεί νέο lockdown “μικρότερης διάρκειας”.

“Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν”, υπογράμμισε ο κ. Σύψας.

Σχολεία

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία και είπε:

“Το κυρίως πρόβλημα είναι οι καθηγητές. Αυτή είναι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο λόγω κίνησης στα ΜΜΜ. Ερευνες από την Αγγλία έδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Υπάρχει, ωστόσο, σαφές πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν. Γι’ αυτό πρέπει καθηγητές και μαθητές να τηρούν τα μέτρα”.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Εμβόλια – εξπρές από γενετικό υλικό (RNA) κορωνοϊού

Πώς λειτουργούν, σε ποια φάση δοκιμών βρίσκονται και πόσο ασφαλή θεωρούνται σε σύγκριση με όσα αναπτύσσονται με άλλες τεχνολογίες…. Περισσότερα »

Άλμα, με 312 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 3 ακόμη θάνατοιΆλμα, με 312 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 3 ακόμη θάνατοι

Οι 28 είναι εισαγόμενες, οι 174 προέρχονται από την Αττική και οι 26 απο τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Πώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίποςΠώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος

Εννέα τρόποι να ελέγξετε το πρόβλημα. Ποια είναι τα καλά και τα κακά νέα για το εγχείρημα…. Περισσότερα »

Κικίλιας: 70,5% η πληρότητα ΜΕΘ CoViD-19 στην ΑττικήΚικίλιας: 70,5% η πληρότητα ΜΕΘ CoViD-19 στην Αττική

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν επιπλέον 40 θέσεις εντατικής θεραπείας…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο