Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος: Εάν δεν αλλάξει κάτι, να μην ανοίξει τίποτε έως τις γιορτές – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

[ad_1]

Εάν τα υπάρχοντα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15 του μηνός, ούτε τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα και θα πρέπει να περιμένουμε κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον Σκάι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

“Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας”, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε, τόνισε.

“Αυτή την στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι. Εάν το πιέσουμε θα ξεχειλίσει και όταν ξεχειλίσει θα θρηνήσουμε θύματα”, είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίοι γεμίζουν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, την πολυπλοκότητα του προβλήματος αναφορικά με την νόσο του κορωνοιού δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαικού Κέντρου Πρόληψης Νόσων, το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους, τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα μεταγενέστερο άνοιγμα.

Αναλυτικότερα, όπως επεσήμανε ο καθηγητής ο κορωνοιός, πέραν των υγειονομικών του επιπτώσεων έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

“Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει”, είπε συγκεκριμένα.

Πρακτικά, είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων, όπου η μια αφορά την πίεση στο σύστημα Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γώγος.

 

Πηγές: Σκάι

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο