Καλαμάτα: Απαλλαγή δημοτικών τελών στην Ιατροπούλου 

Την απαλλαγή των δημοτικών τελών στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις -ακόμα και στα ιατρεία- της οδού Ιατροπούλου, για το χρονικό διάστημα που διαρκεί το έργο της πεζοδρόμησης, από την έναρξη έως την ολοκλήρωσή του, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Η επικύρωση της απόφασης για το έργο που έχει ταλαιπωρήσει κόσμο κι επαγγελματίες, αναμένεται να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Χριστόπουλος ευχήθηκε το έργο της Ιατροπούλου να μην έχει την τύχη του φαραγγιού της Νέδας. Και παρατήρησε πως “υπέστησαν τα πάνδεινα οι επαγγελματίες, με ευθύνη της δημοτικής αρχής”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ρώτησε αν αυτή τη λογική θα την εφαρμόσουν σ’ όλα τα έργα, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν έργα στην Αναγνωσταρά και την Κολοκοτρώνη. “Πρέπει να προβληματιστούμε, αν αυτό πρέπει να γενικευτεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως “θα δώσουμε αφορμή να ζητήσουν οι επαγγελματίες και άλλων δρόμων απαλλαγή τελών”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου Γιάννης Ζαφειρόπουλος ζήτησε “να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να δούμε αν πρέπει συνολικά να δίνουμε απαλλαγή τελών”.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας είπε ότι “κάθε περίπτωση θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά” και ανέφερε πως θέλουν να απαλύνουν τον πόνο των επαγγελματιών.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας ενημέρωσε ότι η απαλλαγή για τον κάθε επαγγελματία είναι 50 ευρώ το δίμηνο. Υπενθύμισε ότι την απαλλαγή για τα τέλη υπονόμων ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και ανέφερε πως “τα ζητήματα των απαλλαγών εξετάζονται κατά περίπτωση στο βαθμό που το έργο επηρεάζει την επαγγελματική δραστηριότητα”. Επιβεβαίωσε ότι η απαλλαγή αφορά και τις επιχειρήσεις στους ορόφους και τα ιατρεία και απάντησε πως δεν μπορούν να εντάξουν στην απαλλαγή και τη Χρυσάνθου Παγώνη, γιατί θα το απορρίψουν, καθώς δεν προβλέπεται από το νόμο.

Γ.Σ.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο