Καλαμάτα: Επίσκεψη Βασιλόπουλου σε καταστήματα του κέντρου και της ΠαραλίαςΕπίσκεψη σε καταστήματα του κέντρου και της Παραλίας, με αφορμή την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων της εστίασης πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο δήμαρχος συζήτησε με επαγγελματίες και με πολίτες, ενώ κατέγραψε αιτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη μετά καραντίνα εποχή. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, εξετάστηκαν από κοντά τα περιθώρια που υπάρχουν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και τη γενικότερη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων. Πρόθεση της δημοτικής αρχής παραμένει και η ενίσχυση της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με μειώσεις τελών στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε τη νέα κανονικότητα. Εχουμε περάσει στην επόμενη φάση της υγειονομικής κρίσης, με το άνοιγμα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξετάζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, κυρίως σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους. Στόχος είναι η στήριξη των επαγγελματιών. Αυτό είναι αυτονόητο, γιατί στηρίζοντας τους επαγγελματίες αυτού του κλάδου στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας και αυτό είναι το ζητούμενο. Την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι εδώ και να έχουμε εργασία. Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, είτε μέσα από μειώσεις, είτε με διάθεση επιπλέον τετραγωνικών για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Ακούμε τους επαγγελματίες με προσοχή, εξετάζουμε τα αιτήματά τους και εντός της εβδομάδα θα έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις για το σύνολο του δήμου, ενσωματώνοντας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης».
Τον δήμαρχο στις επισκέψεις του συνόδευαν στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και οι πρόεδροι της Κοινότητας Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο