Καλαμάτα: Σε Παραλία και Ιστορικό Κέντρο πεζοδρομήσεις για τραπεζοκαθίσματαΜια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης τη Δευτέρα 25 Μαΐου, ενώ σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος καταθέτει με τροπολογία στη Βουλή τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε επίσπευση αλλαγών και αποφάσεων και ανά περιοχή. Στην Καλαμάτα υπάρχουν προτάσεις για πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις οδών, τόσο στην Παραλία όσο και στο Ιστορικό Κέντρο, ενώ ο δήμος έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας για να μελετήσει και να προτείνει αλλαγές για τους δημόσιους χώρους της πόλης.
Η ίδια κινητικότητα υπάρχει φυσικά και στους άλλους δήμους του νομού, όπου οι επιχειρηματίες έχουν κάνει τις προτάσεις τους όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο