Καναδός συγγραφέας μποϊκοτάρει το ίδιο του το βιβλίοΈκκληση προς το αναγνωστικό κοινό να μην αγοράσει το νέο του βιβλίο απευθύνει ο Καναδός συγγραφέας Άνταμ Ποτλ (Adam Pottle), λόγω ενός σκίτσου που έχει συμπεριληφθεί σε αυτό και αναπαράγει, κατά τη γνώμη του, ένα ασιατικό στερεότυπο, σκίτσο το οποίο ο εκδότης του αρνείται να αποσύρει.

Στο παιδικό βιβλίο The Most Awesome Character in the World πρωταγωνιστεί η Philomena, ένα κωφό κοριτσάκι που, δυσαρεστημένο από ένα βιβλίο με έναν κωφό χαρακτήρα που διάβασε, αρχίζει να γράφει ένα δικό της βιβλίο, επιστρατεύοντας τη φαντασία της. Ο Ποτλ, κωφός και ο ίδιος, ήθελε μέσω του βιβλίου να αναδείξει την κουλτούρα της κοινότητας των κωφών, ωστόσο «δεν μπορούμε να αναδεικνύουμε τέτοια πράγματα σε βάρος άλλων πολιτισμών».

Στο επίμαχο σκίτσο, μία παρέα παιδιών απεικονίζονται σαν υπερήρωες, με εξαίρεση ένα κοριτσάκι που φορά κιμονό και έχει τα μαλλιά του δεμένα σε κοτσίδες, παραπέμποντας σε ένα κλασικό στερεότυπο για τις Ασιάτισσες.

Μιλώντας σε καναδικά ΜΜΕ, ο Ποτλ ανέφερε ότι ζήτησε από τον εκδοτικό οίκο να μη συμπεριληφθεί στο βιβλίο το σκίτσο αυτό, όμως έλαβε αρνητική απάντηση, με το σκεπτικό ότι η κυκλοφορία του βιβλίου δεν μπορούσε να αναβληθεί. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε να στραφεί εναντίον του βιβλίου του, θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από το μήνυμα που θεωρεί ότι περνά το συγκεκριμένο σκίτσο.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο