Κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η λίστα με τους υποψηφίους προέδρους ΣτΕ-Αρείου Πάγου


Ενα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας των προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιου Ράντου και του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων αντιπροέδρων.

Τηρώντας πιστά την επετηρίδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε τα ονόματα 6 αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και 6 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Τη θέση του προέδρου του ΣτΕ , διεκδικούν οι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ,   Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος.

Από τον Άρειο Πάγο διεκδικούν την θέση του προέδρου έξι γυναίκες αντιπρόεδροι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Για τις 5 θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι υποψήφιοι αρεοπαγίτες είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης,  Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

Σε διάσκεψη οι πρόεδροι της Βουλής θα καταλήξουν στους επικρατέστερους, ενώ στη συνέχεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τους υποψήφιους.

naftemporiki.gr

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο