Κατσιβέλας: “Διαστρέφει την αλήθεια για “Φιλόδημο” ο Δριμής” – Η ανταπάντηση



Στο στόχαστρο του πρώην δημάρχου μπαίνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, λέγοντας πως είναι λάθος να υποστηρίζει ότι το Open Mall είναι έργο του συλλόγου που συνέδραμε ο δήμος.

Αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας αναφέρει:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο κ. Δριμής στο τελευταίο του άρθρο περί «Φιλόδημου» και το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για μια άλλη φορά διαστρέφει την αλήθεια.

Αναφέρει ότι:

1. Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού πηγών Πλάτης της Δ.Ε. Φιλιατρών προϋπολογισμού 380.000 ευρώ» είναι το μόνο έργο που εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Και αυτό είναι ψέμα.

Στην δική μου δημοτική θητεία, εντάχθηκε και το έργο των συνδέσεων στο νέο δίκτυο της ύδρευσης των Φιλιατρών, έργο το οποίο εντάξαμε εις το «Πρόγραμμα Λειψυδρίας» του Υπουργείου Εσωτερικών προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, το οποίο είχαμε δημοπρατήσει και εκτελεί τώρα η σημερινή δημοτική αρχή.

2. Αναφέρει ότι το ως άνω έργο ήταν πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου κ. Παπαθεοδοσίου, χωρίς η ΔΕΥΑΤ να πάρει καμία πρωτοβουλία. Αλλά και αυτό είναι ψέμα.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς, και ο κ. Δριμής ιδιαιτέρως, που έχει χρηματίσει δήμαρχος, ότι καθένας μπορούσε να παραγγείλει από μόνος του ό,τι ήθελε.

Ο,τι κάναμε ήταν συνέπεια μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς, όσων δουλέψαμε, με την πλήρη καθοδήγηση και ευθύνη δική μου.

Είναι τουλάχιστον ανόητο, προσβλητικό και υποτιμητικό να πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος μου εις το δήμο, όλα αυτά τα χρόνια ήταν… διακοσμητικός.

Μπορεί η αλήθεια να μην εξυπηρετεί το αφήγημα κάποιων, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την διαστροφή της και την χειραγώγησή της.

Ολοι γνωρίζουν ότι σχεδόν το σύνολο των έργων που εκτελούνται σήμερα στο Δήμο Τριφυλίας ή πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι το αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς, και έχει γίνει κουραστικό πλέον, να επαναλαμβάνω κατ’ επανάληψη αυτά, που η ζωή καθημερινά επιβεβαιώνει.

 

Υ.Γ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας πολύ καλά κάνει, ως άλλωστε και έχει υποχρέωση γι΄ αυτό, να ανησυχεί για την εξέλιξη του έργου «Open Mall της Κυπαρισσίας», όμως είναι λάθος να υποστηρίζει ότι είναι έργο του Εμπορικού Συλλόγου στο οποίο απλά συνέδραμε ο Δήμος Τριφυλίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Τριφυλίας και εγώ προσωπικά, και το ξέρει πολύ καλά αυτό, σε απόλυτη συνεργασία με το μελετητή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας ολοκληρώσαμε την μελέτη, που αφορούσε το δημόσιο τμήμα του έργου, και επί πλέον ο Δήμος Τριφυλίας πλήρωσε εξωτερικό συνεργάτη για να ετοιμάσει όλο το έργο, που αφορούσε την υποχρέωση του Εμπορικού Συλλόγου και για το οποίο είχε δηλώσει αδυναμία, όπως και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας το οποίο αδικαιολόγητα ήταν μακριά της όλης προσπάθειας.

Ο Δήμος Τριφυλίας για να μην χαθεί το έργο ανέλαβε και αυτό το βάρος.

Είναι προφανές ότι πρέπει να υπηρετούμε την αλήθεια και δεν πρέπει να απαιτείται η μεγαλοφροσύνη των ανθρώπων, για να μην την διαστρέφουμε».

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΙΜΗ

“Κάπου μπερδεύτηκε και κάτι ξέχασε ο κ. Κατσίβελας”

Σε κείμενό μου με τίτλο «Από τον “Φιλόδημο” στον “Αντώνη Τρίτση”» αναφέρω πως: “το έργο της ΔΕΥΑΤ “Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού πηγών Πλάτης της Δ.Ε. Φιλιατρών”, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ (… είναι) το μοναδικό έργο της ΔΕΥΑΤ, από συστάσεως του Καλλικρατικού δήμου Τριφυλίας, που εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Και αυτό με πρωτοβουλία όχι της ΔΕΥΑΤ, αλλά του τότε αντιδημάρχου κ. Β. Παπαθεοδοσίου και μελέτη της “άχρηστης” Τεχνικής Υπηρεσίας. Οι διοικούντες τη ΔΕΥΑΚΥ-ΔΕΥΑΤ δεν ενδιαφέρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, για χρηματοδοτήσεις έργων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.”

Έκπληκτος πληροφορήθηκα πως κ. Κατσίβελας σε απάντησή του με κατηγορεί πως διαστρέφω την αλήθεια. Όπως αναφέρει:

α) στη δική του δημοτική θητεία εντάχθηκε και το έργο των συνδέσεων στο νέο δίκτυο ύδρευσης Φιλιατρών, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Άρα εντάχθηκαν δύο έργα και όχι ένα, όπως εγώ αναφέρω και

β) η υποβολή πρότασης και ένταξης του έργου της επεξεργασίας του νερού των πηγών της Πλάτης στο “Φιλόδημο” δεν ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του τότε αντιδημάρχου του κ. Παπαθεοδοσίου, αλλά της δικής του καθοδήγησης και ευθύνης.

Έξι παρατηρήσεις:

1. Αναφέρθηκα σε Ευρωπαϊκα και Εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Τέτοια, από 1/1/2011 μέχρι σήμερα είναι το ΕΣΠΑ, ήταν ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τώρα ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Σε αυτά τα προγράμματα ένα και μόνο έργο εντάχθηκε από τη ΔΕΥΑΤ.

2. Το έργο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κατσίβελας είναι έκτακτη χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ. Καμία σχέση με υποβολή πρότασης έργου και ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το υπουργείο έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε έκτακτες χρηματοδοτήσεις για διάφορα θέματα. Αυτό και έκανε ο τότε υπουργός κ. Χαρίτσης και τον ευχαρίστησε δημόσια ο κ. Παπαθεοδοσίου (1).

3. Όσοι μιλάμε για έργα και ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά και να μην μπερδευόμαστε. Να γνωρίζουμε ποια είναι τα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα, τι σημαίνει έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, τι σημαίνει ίδιοι πόροι.

4. Οι χαρακτηρισμοί του κ. Κατσίβελα είναι τουλάχιστον ατυχείς. Καμία διαστροφή της αλήθειας δεν έκανα. Προσωπικά θα ήμουν πιο προσεκτικός. Είναι θέμα χαρακτήρα.

5. Ο κ. Παπαθεοδοσίου ήταν δικός του αντιδήμαρχος, όχι δικός μου ή του κ. Λεβεντάκη. Άσκησε, ως είχε υποχρέωση και δικαίωμα, τις αρμοδιότητές του για την πόλη του. Πήρε πρωτοβουλίες.

6. Τα θέματα διαχείρισης εσόδων, εξόδων, οφειλών, χρηματοδοτήσεων και στελέχωσης της ΔΕΥΑΤ θα συζητηθούν δημόσια.

Και η ερώτηση:

Είναι υπερήφανος ο κ. Κατσίβελας για το φέσωμα του δήμου με χρέη της ΔΕΥΑΤ, αλλά και για την επίδοσή της σε ό,τι αφορά ένταξη έργων σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα; Έχει κάποια ιδέα για τις επιδόσεις των άλλων δήμων της Μεσσηνίας;





Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο