ΚΕΔΕ: Ενστάσεις για το ν/χ ανακύκλωσης

[ad_1]

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη Βιώσιμη Αστική Μικροκινητικότητα, τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , επισημαίνοντας ότι έχει λάβει υπόψη τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης.

Αντίθετα για το νομοσχέδιο που αφορά την ανακύκλωση, το ΔΣ της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε σήμερα, σύσσωμο αποφάνθηκε «ότι το σχετικό σχέδιο νόμου δεν πρέπει να προχωρήσει προς ψήφιση γιατί απαιτείται μεγαλύτερη εξειδίκευση και διαβούλευση». Η ΚΕΔΕ σημειώνει αν και «το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει τομές στην ανακύκλωση και εισάγει καινούργιες έννοιες και όρους» βάζει «πολύ φιλόδοξους στόχους, κάποιοι από τους οποίους μπορούν όμως στη φάση αυτή να θεωρηθούν ως ανέφικτοι».

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, άμεσα τεκμηριωμένη επιστολή με όλες τις ενστάσεις της ΚΕΔΕ, παράλληλα με το αίτημα της παράτασης του χρόνου διαβούλευσης. Τέλος, η ΚΕΔΕ , αποφάσισε την δημιουργία ειδικού Μηχανισμού Στήριξης των Δήμων που περιέρχονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω θεομηνιών ή άλλων έκτακτων φαινομένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο