Κικίλιας: Οι “κόκκινες” περιοχές – Ανησυχία για τη δυτική Αττική – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

[ad_1]

Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στις ηλικίες 40-64 ετών, γνωστοποίησε ενημερώνοντας τον Τύπο ο Βασίλης Κικίλιας. Η κατάσταση μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, όπως είπε.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι οι εξής: Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, στα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι ίσες με τα εξιτήρια, ενώ η εικόνα στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη: υπάρχει 83% κάλυψη πανελλαδικά, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Τίθεται ως ερώτημα αν φέτος στις γιορτές έχουμε προτεραιότητα το μήνυμα των Χριστουγέννων (αγάπη, βοήθεια στον πλησίον και το ΕΣΥ) ή αν υπερτερεί η ατομική αίσθηση της ευθύνης για τα πράγματα, συμπλήρωσε.

Είμαστε κοινωνία αλληλεγγύης απέναντι στους θανάτους και τις διασωληνώσεις; Μπορεί να υπολογίσει κανείς τι θα γίνει αν υπάρχει τρίτο κύμα; αναρωτήθηκε.

Αν υποθέσουμε ότι προχωράμε σε περαιτέρω χαλάρωση και δεν μειωθούν οι νοσηλευόμενοι, το ερώτημα είναι πού θα νοσηλευτούν οι συμπολίτες μας, τόνισε.

Πηγές: Euro2day

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο