Κινέζικο εμβόλιο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών της Βραζιλίας – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Η Βραζιλία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το κινέζικο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως μέρος ενός εθνικού προγράμματος ανοσοποίησης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο João Doria δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε να αγοράσει 46 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac.

Είπε ότι το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021, γεγονός που θα αποτελέσει μία από τις πρώτες προσπάθειες στον κόσμο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η Βραζιλία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊο.

Εχει σχεδόν 5,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα – το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία – ενώ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ όσον αφορά τους θανάτους, με σχεδόν 155.000 καταγεγραμμένους , σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins .

Το CoronaVac – που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech – θα είναι ένα από τα δύο εμβόλια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανοσοποίησης της Βραζιλίας.

Η χώρα σχεδιάζει επίσης να χορηγήσει και το εμβόλιο που δημιουργείται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.

Δοκιμές για το κινέζικο εμβόλιο διεξάγονται επίσης στην Τουρκία και την Ινδονησία.

Πηγές: bbc

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο