Κινηματογραφικές προβολές για τη μετανάστευση


Η ελληνική αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, συνδιοργανώνουν έναν θεματικό κύκλο προβολών ταινιών.

Η εκδήλωση στοχεύει στη δημιουργία ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων υποδοχής και των προσφύγων στα Ιωάννινα, και στη διευκόλυνση της αρμονικής συνύπαρξης όλων των μελών της κοινωνίας.

Οι προβολές των ταινιών, μεγάλου και μικρού μήκους, με θεματικό άξονα τους πρόσφυγες και μετανάστες, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και θα φιλοξενηθούν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου, Ιωάννινα) στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό με δωρεάν είσοδο και με την πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (για την προστασία από τον κορονοϊό).

Η Υ.Α. και ο ΔΟΜ συνεργάζονται στενά με τον Δήμο Ιωαννιτών, με άλλους δήμους στην περιοχή της Ηπείρου και με ανθρωπιστικούς φορείς, σε ένα κοινό πεδίο δράσης προς όφελος των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των τοπικών κοινοτήτων.

Ο ΔΟΜ υποστηρίζει την εν λόγω δράση στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Είσοδος ελεύθερη

***

Πρόγραμμα προβολών

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου (Ώρα: 21:00)

«Ξένες Αγκαλιές» (των Σ. Καζακίδη, Μ.-Ι. Κακάτσου, Ν. Κουρμπέτη, Μ. Πανουσάκη, Χ. Τραμπάζαλη, Ι.-Θ. Τσουκαλά) -Ελλάδα, 2017 /Ελληνικά-Αγγλικά, 20’, υπότιτλοι: Ελληνικά.

«Capernaum» (της N. Labaki) – Λίβανος, 2019 / Αραβικά-Αμαρικά, 130’, υπότιτλοι: Ελληνικά.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου (Ώρα: 21:00)

«Missing Words» (του Α. Ζησιμάτου)-Ελλάδα, 2018 /Φαρσί, 14’, υπότιτλοι: Ελληνικά-Αγγλικά.

«Pari» (του Ε. Siamak)- Ελλάδα/Γαλλία/Ολλανδία/Βουλγαρία, 2020 /Φαρσί-Ελληνικά-Αγγλικά, 101’, υπότιτλοι: Ελληνικά.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου (Ώρα: 21:00)

«Yousef» (του Μ. Hossameldin) – Ιταλία, 2018 /Αγγλικά-Ιταλικά, 14’, υπότιτλοι: Ελληνικά.

«Φωτιά στη θάλασσα» (του G. Rosi) – Ιταλία, 2016 / Αγγλικά-Ιταλικά, 118’, υπότιτλοι: Ελληνικά.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο Facebook


Πηγή: greece.iom.int

Φωτογραφία: greece.iom.int

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο