Κοινωνικές δομές για παιδιά χρηματοδοτούνται με 15,8 εκ. ευρώ


Τρόπους αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας ώστε κανένα παιδί στην Κεντρική Μακεδονία να μην μείνει το νέο σχολικό έτος εκτός των κοινωνικών δομών συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η Διευθύντρια της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, Φανή Σαλτζίδου.

«Όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στις δομές και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους δέχονται την κατάλληλη φροντίδα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια διαθέτει πόρους ύψους 15.800.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών για φροντίδα και φύλαξη των παιδιών σε μια σειρά από δημόσιες και ιδιωτικές δομές, καθώς και για οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ.

Η δράση αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια τέκνων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το σχολικό έτος 2020 – 2021 σε βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Από την πλευρά της η κ. Σαλτζίδου επισήμανε ότι η ΕΕΤΑΑ αξιοποίησε για πρώτη φορά μια πρωτοπόρα εφαρμογή και έδωσε τη δυνατότητα στους εν δυνάμει ωφελούμενους να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα.

Σημειώνεται ότι η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τον κάθε ωφελούμενο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, που λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο