Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας από τον Δήμο Αθηναίων

[ad_1]

Μια νέα κοινωνική δομή για την ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών του Δήμου Αθηναίων τίθεται σε λειτουργία υπό την ομπρέλα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πολυεπίπεδη στήριξη στους ανθρώπους αυτούς, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους έπειτα από όλη αυτήν την περιπέτεια. Σε αυτήν την εξαιρετικά πρωτόγνωρη συγκυρία για όλους, η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης είναι το ίδιο σημαντική με την παροχή υλικών αγαθών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρης Λέων .

Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας στελεχώθηκε με δύο ψυχιάτρους και τέσσερις ψυχολόγους ώστε να προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής στήριξης και συμβουλευτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απευθύνονται στο ΚΥΑΔΑ, δηλαδή ανθρώπους που έχουν ανάγκη από «αποτελεσματικής και αξιοπρεπούς υποστήριξης», όπως αναφέρει το Κέντρο.

Σύμφωνα με το ΚΥΑΔΑ, η υγειονομική κρίση αλλά και οι οικονομικές συνέπειες της έχουν επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική υγεία των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Η σύγχρονη αυτή δομή του Δήμου Αθηναίων έρχεται να στηρίξει στην πράξη αυτές τις ομάδες, τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την πολυετή οικονομική κρίση, αλλά και εκείνους που νιώθουν μόνοι και αποκλεισμένοι» αναφέρει το ΚΥΑΔΑ σε ανακοίνωσή του.

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα μπορούν να λάβουν στήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό της νέας δομής δωρεάν, είτε από κοντά κατόπιν ραντεβού, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).

Πηγή: ΑΜΠΕ[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις