Κορωνοϊός: Δεν αγγίζει τη “νύχτα”


Μια αληθινή ιστορία σχετικά με το τι πραγματικά ισχύει αναφορικά με τη διακοπή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, που εντοπίζονται να παραβιάζουν τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία των θαμώνων και υπαλλήλων, από τον κορωνοϊό.

Τρίτη πρωί σε ένα συνοικιακό καφέ, στην Καλλιθέα.

Η κουβέντα με τους ιδιοκτήτες περιστρέφεται γύρω από τους ελέγχους  των ειδικών κλιμακίων για την τήρηση των κανόμων ασφαλείας για  την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στα καταστήματα  εστίασης και τα νυχτερινά κέντρα.

Αφορμή στάθηκαν οι έλεγχοι και τα «λουκέτα» μαζί με χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ που έπεσαν από τα υγειονομικά κλιμάκια σε πέντε club στην παραλιακή και το Γκάζι όπου υπήρξε ανεξέλεγκτη είσοδος και συνωστισμός αριθμού θαμώνων, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιβάλλει την άμεση αναστολή λειτουργίας του καταστήματος που εντοπίζεται να παραβατεί, ακόμα και αν εκκρεμεί η έφεση ή η προσβολή της σχετικής απόφασης, από τον θιγόμενο.

Αυτό τουλάχιστον λέει ο νόμος…. Γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

«Αυτά τα μαγαζιά αγόρι μου λειτουργούν με άλλους νόμους», λέει ξαφνικά ο ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση . 

Για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο χαρακτηριστικός,παρακάτω, διάλογος. 

– Δηλαδή τι εννοείς ; 

– Λειτουργούν με άλλους νόμους..Έχουν διαφορετικό καθεστώς, πως το λένε… Το νόμο της νύχτας…. Δεν «πέφτει λουκέτο» εκεί.», με τη συζήτηση να ολοκληρώνεται άδοξα, κάπως έτσι…

Περιττό να αναφερθεί  ότι κάποια από τα συγκεκριμένα μαγαζιά όχι μόνο δεν διέκοψαν τη λειτουργία τους, αλλά συνέχισαν να παρανομούν. αφού μετά τις δύο τα ξημερώματα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στην είσοδο…. Αλλά είπαμε. εκεί δε φθάνει το «χέρι του νόμου»… Όσο «μακρύ» και αν αυταπατάται πως είναι…

Μ.Λαγάνης

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο