Κορωνοϊός: Μέτρα προστασίας στις κατασκηνώσεις – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Από τις 29 Ιουνίου ξεκινά η λειτουργία των κατασκηνώσεων και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών είναι εύλογη.

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης), συνοψίζουν το περιεχόμενο οδηγιών που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Στόχος των οδηγιών είναι ο προσδιορισμός των αξόνων δράσης κατά τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα. Για τις κατασκηνώσεις προτείνονται τα εξής:

  • Τήρηση των ορθών πρακτικών υγιεινής.
  • Συστηματικός καθαρισμός, απολύμανση και εξαερισμός των χώρων.
  • Εφαρμογηή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
  • Περιορισμός της κοινής χρήσης αντικειμένων.
  • Εκπαίδευση όλου του προσωπικού.
  • Έλεγχος για ύποπτα σημεία και συμπτώματα.
  • Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό ή μέλος του προσωπικού ή μαθητή ή επισκέπτη.

Προτείνεται, επίσης, πρόβλεψη για διαδικασίες κλεισίματος για μικρό χρονικό διάστημα (1 έως 2 ημέρες) για καθαρισμό και απολύμανση, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Σχολεία

Για τα σχολεία, οι ειδικοί του CDC εισηγούνται τρία βασικά βήματα.

Να παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής μάθησης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, εάν χρειαστεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Θα πρέπει να υποστηρίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους μαθητές στο σχολικό περιβάλλον. Η φυσική παρουσία των μαθητών είναι εντελώς απαραίτητη μόνο στην περίπτωση εργαζομένων που πρέπει υποχρεωτικά να εργάζονται (όπως οι επαγγελματίες Υγείας) και θα πρέπει να αποφεύγεται η μετακίνηση μαθητών σε περιοχή διαφορετική από τον τόπο κατοικίας.

Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με ενισχυμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και μόνο για τα παιδιά που έχουν μόνιμη κατοικία στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Παραμένουν ανοικτά με ενισχυμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιτρέπεται η μετακίνηση μαθητών σε περιοχή διαφορετική από τον τόπο κατοικίας τους εφόσον η δραστηριότητα της λοίμωξης COVID-19 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Δημ.Κ.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο