Κορωνοϊός: Οι τοπικές εστίες δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά των υγειονομικών αρχών


Την ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών της χώρας να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες αναζωπυρώσεις του ιού, δοκιμάζει η εμφάνιση νέων τοπικών εστιών, επαναφέροντας ως προτεραιότητα την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας.

Λίγες μέρες μετά το ολικό lockdown στην περιοχή του Εχίνου στην Ξάνθη και την καραντίνα στον οικισμό Αγίασμα στην περιοχή του Ιάσμου Ροδόπης, νέος συναγερμός σήμανε χθες μετά την επιβεβαίωση επτά κρουσμάτων κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Επίσης αποφασίστηκε σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά να μείνουν κλειστά.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ξάνθη η είδηση πως μία μαθήτρια δημοτικού σχολείου της πόλης βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Όπως μεταδίδει η «Φωνή της Ξάνθης» το σχολείο όπου φοιτά η μαθήτρια θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της θα κλείσει προληπτικά. 

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στον δήμο Κομοτηνής, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Βενετίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο εντοπίστηκαν διάσπαρτα κρούσματα στους οικισμούς του Δήμου Αρριανών, Δειλινά, Λοφάριο, τα οποία έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και γίνονται ιχνηλατήσεις των επαφών τους.

Ενθαρρυντικά, κατά την ίδια πηγή, φαίνεται πως είναι τα νέα στον οικισμό του Αγιάσματος και Ασωμάτων του δήμου Ιάσμου, καθώς τα πρώτα δείγματα ήταν αρνητικά.

naftemporiki.gr

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο