Κορωνοϊός – πρωτόκολλο: Πότε κλείνουν τα σχολεία – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορωνοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο πρωτόκολλο, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημερώνει:

  • Τον διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  • Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του.
  • Τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλαδή10 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού.

Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Κορωνοϊός – πρωτόκολλο: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τι προβλέπεται στο κείμενο με τις οδηγίες που εξέδωσαν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας…. Περισσότερα »

Πώς οι κακές σας συνήθειες επηρεάζουν τα παιδιά σαςΠώς οι κακές σας συνήθειες επηρεάζουν τα παιδιά σας

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα λάθη και να διδαχθούμε από αυτά…. Περισσότερα »

287 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 3 ακόμη θάνατοι287 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 3 ακόμη θάνατοι

Οι 15 είναι εισαγόμενες, οι 158 προέρχονται από την Αττική και οι 19 από τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Πιο συχνή από ό,τι πιστεύαμε η νόσος covid-19 στις γάτεςΠιο συχνή από ό,τι πιστεύαμε η νόσος covid-19 στις γάτες

Τι δείχνει μελέτη, η οποία διενεργήθηκε στη Wuhan της Κίνας σε δείγματα αίματος από 102 γάτες…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο