Κρήτη: Σε εξέλιξη ο επιδημιολογικός έλεγχος στα Νοσοκομεία – Τρία θετικά σε αντισώματα δείγματα στο Νοσοκομείο Χανίων (audio)


Συνεχίζεται στην Κρήτη ο επιδημιολογικός έλεγχος σε Νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας.

Στο Νοσοκομείο Χανίων και σε σύνολο 300 μέχρι στιγμής τεστ σε εργαζόμενους, τρία έχουν βγει θετικά. Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν ληφθεί 1800 περίπου δείγματα.

Αύριο το τρίτο τεστ στον Σουηδό ασθενή

Στο μεταξύ, σε καλή κατάσταση εξακολουθεί και νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα Covid – 19 o 20χρονος Σουηδός.
Θυμίζουμε ότι τα δύο προηγούμενα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ήταν θετικά στον κορωνοϊό ενώ θετικός είχε βρεθεί και τον περασμένο Μάιο, όταν μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Αθήνα. Αύριο αναμένεται να γίνει τρίτο τεστ στο νεαρό ασθενή, ενώ αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ σε επτά συνεργάτες του.


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο που ακολουθείται, ενώ υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης. Ακούστε τη συνέντευξή του:


Τεστ και στην Αμερικάνικη Βάση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες των «Χανιώτικων Νέων», η περίπτωση του 20χρονου προκάλεσε αναστάτωση και στην Αμερικάνικη Βάση στον Μουζουρά, όπου έγιναν επιπλέον τέσσερα τεστ σε στρατιωτικούς που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του ως πελάτες της εταιρείας όπου εργάζεται. Ολα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ενώ πρόκειται τα επόμενα 24ωρα να γίνουν και επαναληπτικά τεστ. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος στους στρατιωτικούς έγινε ιδιωτικά στο πλαίσιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Βάσης και όχι μέσω ΕΟΔΥ.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο