Κρήτη: Ψεκάζουν για τα κουνούπια και με drone


Ψεκασμός από αέρος με τη χρήση drone σε δύσβατα σημεία του ποταμού Γιόφυρου, στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κουνουπιών και να προστατευτούν και οι περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από τα συνεργεία επίγειων ψεκασμών.

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών 2020-2022» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται συντονισμένα, βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ψεκασμών αναρτάται σε ειδική ενότητα που έχει διαμορφωθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, για την πληρέστερη ενημέρωση των φορέων και των πολιτών. Παράλληλα, υπάρχουν και τα τηλέφωνα στα οποία οι φορείς και οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα ή πιθανές εστίες κουνουπιών.

«Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία της δημόσιας Υγείας μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Ειδικά όσον αφορά στην καταπολέμηση των κουνουπιών, οι δράσεις εκ μέρους της Περιφέρειας έχουν εντατικοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού μέσω της χρήσης drone δύσβατων περιοχών, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και να προληφθεί η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, επισήμανε ότι «από 17 Μαρτίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκτέλεση του προγράμματος για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των κουνουπιών με συντονισμένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές όπου εστιάζονται και παρατηρούμε να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, σε ρέματα, σε ποτάμια, σε παρόχθιες περιοχές αστικές και ημιαστικές. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά στην αταπολέμηση των κουνουπιών, χρησιμοποιώντας και σύγχρονα μέσα όπως είναι η χρήση drone».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο