“Κόρες”: Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή θα γυριστεί στην Αμοργό (video)


Τριανταδύο χρόνια μετά το Απέραντο Γαλάζιο του Λυκ Μπεσόν, η Αμοργός ετοιμάζεται να μπει και πάλι στο διεθνή κινηματογραφικό χάρτη με την ταινία Κόρες, μια συμπαραγωγή Ελλάδας-Γερμανίας-Ιταλίας. Όλοι στο νησί με την ασύγκριτη φυσική ομορφιά, περιμένουν τα γυρίσματα που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Μετά το «Απέραντο Γαλάζιο», η Αμοργός επιστρέφει στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή. Το πανέμορφο κυκλαδονήσι «πρωταγωνιστεί» στην ταινία «Κόρες». Και από τα τέλη Ιουνίου αρχίζουν τα γυρίσματα.

Ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στην γραφική Αιγιάλη, με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις υπέροχες εκκλησίες και το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της.

Σε… πρώτο πλάνο της ταινίας, που σκηνοθετεί η Nana Neul, τα παρθένα και ειδυλλιακά τοπία της Αμοργού. Από το λιμάνι της Αιγιάλης και τον απάνεμο κόλπο της Νικουριάς, στην κουκλίστικη Χώρα.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Ιταλίας και Γερμανίας.

Γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη γίνει στη Γερμανία και την Ελβετία. Αναβλήθηκαν στην Ιταλία και ξεκινούν άμεσα στη χώρα μας. Οι υπεύθυνοι της παραγωγής έχουν ξεκινήσει κάστινγκ στους κατοίκους.

Στο οδοιπορικό της στην Αμοργό η Μαρία Σταθοπούλου συνάντησε… βετεράνους του κάστινγκ για την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», που έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, όταν ήταν παιδιά.

Με στοιχεία δραματικά αλλά και κωμικά, η ταινία «Κόρες», επικεντρώνεται στην πολύπλοκη σχέση πατέρα και κόρης, μέσα από ένα μεγάλο οδικό ταξίδι με αφετηρία τη Γερμανία και προορισμό την Αμοργό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη, Μ. Σταθοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο